O nas

Zapraszamy na klasyczną włoską pizzę na cienkim cieście.
Pizza zdrowa i lekkostrawna.

Napiszę Wam drodzy smakosze pizzy o pizzy którą Wam polecam i zachęcam do spożywania. Jest to pizza według klasycznej włoskiej receptury, którą pod koniec XIX wieku spisało 16 pizzaiolo z Neapolu. Tą pizzą uraczyli włoską księżniczkę Małgorzatę. Stąd nazwa Margherita. Margherita to ciasto, sos pomidorowy i ser mozzarella. Reszta to już tylko dodatki.
Co tam komu pasuje to na pizzę można wrzucić. Ale ..... ważne aby pizza była lekkostrawna.
Dlatego nasza pizza dojrzewa 24 h aby Wasze brzuszki nie musiały się mocować z dorastającym ciastem.
Jeżeli kiedykolwiek bolał Was brzuszek po pizzy to właśnie dlatego, że powstawał tam gluten, który wcześniej powinien był powstać na tacy w lodówce a nie po spożyciu.
Pizza jest zwykłym fast foodem, więc nie musimy się męczyć używając noża i widelca. Włosi jedzą ją na śniadanie, obiad i kolację kupując w oknie kamienicy gdzie mieści się pizzeria.
Uwaga!!! Do wyrobu naszej pizzy nie używamy niczego z tak zwanych sztucznych składników. No i ...... Tu znowu pojawiają się uwagi szczególnie co do naszego sosu pomidorowego,
do którego klient nasz very Szanowny nie jest przyzwyczajony. Albowiem , sos nasz jest wykonany tylko i wyłącznie z włoskich pomidorów pellatti + przyprawy więc może być trochę kwasny ale..... no cóż jest po prostu bardzo zdrowy. Naprawdę nie chcemy Wam drodzy klienci serwować gotowych sosów z koncentratów z czymś tam.
Do tego w ogóle nie musicie wybierać sosów, wybierzcie oliwy: czosnkową lub z papryczek peperoncino (hardcore).
Uwaga!!! Przetestowane na moich własnych dzieciach!!! haha!
Nie jesteśmy być może expressowi, ale dowozimy najszybciej jak się da, być może nie każda nasz pizza jest okrągła jak od cyrkla, ale to dlatego,
że nie używamy żadnych form tylko na łopatę i do pieca.